Baza firm

Ogłoszenia

Auto salon

Kino

Konkursy
Piątek, 29 marca 2024 r.  Imieniny: Cyryla, Wiktoryna

Zdrowe serce z czekolady

Słodkość można podarować prosto od serca. Smakować, będzie jeszcze pyszniej jeśli będzie zdrowa i ekologiczna bez chemii, konserwantów, sztucznych składników. Prezentujemy przepis na czekoladowe serca – wegańską pyszność, którą przygotujecie szybko ze swoimi pociechami lub znajomymi.

Czekoladowe serca

Składniki:

  •  2 szklanki suszonych daktyli, namoczonych we wrzątku na 15 minut;
  • 1/4 szklanki kakao;
  • 1 łyżka roztopionego oleju kokosowego;
  • 2 szklanki dowolnych orzechów

 

Przygotowanie:

1) Umieścić orzechy w misie blendera i dokładnie połączyć. Dodać daktyle i jeszcze raz zblendować. Można na tym etapie dorzucić inne dodatki: nasiona chia, siemię lniane, inne suszone owoce.

2) Wylepić masą dno przygotowanej foremki (20x20 cm) i włożyć ją do lodówki.

3) Masę można pokroić na kwadraty i w ten sposób otrzymać surowe brownie.

4) Aby otrzymać serca, wystarczy wyciąć kształty za pomocą małych foremek.

Uczestniczy warsztatów w ramach projektu "EkoRynek - jeMY zdrowie!" finansowanych z Programu FIO Śląskie Lokalnie 2016 już przetestowali przepisy. Smacznego!









Aby dodać komentarz musisz się zalogować!

Nie masz konta? - zarejestruj się


NAJŚWIEŻSZE INFORMACJE

sonda

wszystkie

Za co doceniasz Żory?

newsletter

Chcesz być na bieżąco zapisz się!

Twój adres e-mail:

© 2006-2024 Fundacja Sztuka, Gazeta Żorska  |  e-mail: gazeta@gazetazorska.pl, portal@gazetazorska.pl           do góry ^
Industry Web Zarządzaj plikami "cookies"